2014. március 23., vasárnap

13. hét

Mire számíthatunk március utolsó hetében?

Amennyiben figyelünk a női és férfi oldalunkra, s nem keverjük össze – vagyis nem akkor teremtünk, amikor „csendben” kéne lenni, s nem maradunk „csendben”, mikor teremteni kéne – akkor erőnket jól használjuk, amit belső béke, rend formájában élhetünk meg.

Ez a probléma, a jobb (férfi) s a bal (női) oldalunk összehangolása - leginkább a Rákokat, Oroszlánokat, Kosokat és a Bakokat érintheti.  Minden olyan tornagyakorlat, melyet mindkét oldalárnyban elvégzünk - segítségünkre lehet, de talán leginkább a kerékpározás, melyet nem lehet sem jobb, sem bal irányba dőlve tenni.

A végtelen szeretet, segítségadás iránti igény a Mérlegekre, Ikrekre, Szüzekre, Nyilasokra, Rákokra és Halakra lehet a legjellemzőbb – melyet az együttérzés, gongosodás vágya vezérelhet.  Jó most a közelükben lenni, hisz gondjainkat el tudják felejttetni megértésükkel.

Erre a szeretet nagy szükségük lehet a Bikáknak, Mérlegeknek és a Vízöntőknek, mert még mindig hajlamosak lehetnek bezárni érzelmeiket, akár „hideg jégcsappá” válni!
Nem baj, ha bezárkózunk - az érzelmek, a nőiesség, a  nők területén rendet tenni, de ez legyen valóban egy belső rendrakás, megértés, hogy fölösleges köröket ne kelljen később futnunk!

A Bak, Skorpió, Kos jeggyel szorosan kapcsolódók vannak, még mindig talán a legnehezebb helyzetben, hisz az akarat, uralkodás, türelmetlenség energiáira folyamatosan figyelniük kell, különben saját ösztönerőik miatt kerülnek nehéz helyzetekben, melyek jelzést adnak ezekre a túlzásokra.

A művészetekkel – zene, festészet, költészet – is találkozhatunk, de a meditáció, megérzések is most nagyon erősen jelen lehetnek.

Ne felejtsük, minden szereplő bennünk van! - hogy a külvilág mit mutat, az által láthatjuk meg, hogy épp melyik énünk kapta a főszerepet, ki van a pulpituson?  Rendezőnkkel, Tudatosságunkkal irányíthatjuk a darabunkat, hisz Ő tudja, hogy mikor kell teremteni, mikor „csendben” lenni.

Persze, ehhez összeszedettnek kell lenni, ami nem is olyan könnyű feladat – koncentráltság, energia kell hozzá, s az, a lejtőn nem a könnyű „lefelé gurulást” jelzi, hanem a” felfelé tekerést”.

Az ajándék –a Fény, a „tiszta levegő”, mely egyenlő a szeretettel, a melegséggel, a boldogsággal, amit mindig keresünk. Semmit nem kaphatunk ingyen, magától, mindenért meg kell dolgozni, hisz az egyensúly, melyre a Világegyetem törekszik, csak így tud meglenni, a Kozmosz így tud adni.

A hét Bak Holddal kezdődik, mely céljainkra, munkánkra hívja fel a figyelmet. Érdemes ezeket átgondolni, mit szeretnénk elérni, s mindazt milyen áron, mennyit tudunk áldozni érte?

Duplán tehetünk ezeken a napokon – hétfő – kedd csontjainkért, térdünkért, bőrünkért! A szezámmag az egyik legjobb kalciumforrás! Az árpa is csontjainkat erősíti!

 Félelmeink ellen a levendula illata nyújthat nagy segítséget, pl. testápolónkba cseppentsünk illóolajából!

Szerda – csütörtök – a Vízöntő jegyben jár a Hold.

Lábszárunkra figyeljünk, ha van visszerünk, használjuk a vadgesztenye, körömvirág krémet – közben gondolkozva, hogy mit is üzenhet ezzel testünk? Hol vagyunk belül is rugalmatlanok? Mit jelent a szabadság, szabadosság fogalma?

Péntek – szombat a Halak jegyben, amikor a lábszárunkat lehet kényeztetni, hisz hatása duplán számit! Ha tehetjük, menjünk el talpmasszőrhöz, de egy sós/gyógyteás lábfürdőt ne sajnáljunk magunktól!

Érdemes közben gondolkodni, hogy mennyire állunk saját lábunkon? Hogy tudunk kapcsolódni a földi energiákkal, nem menekülünk-e akkor is, amikor a feladattal szembe kéne nézni?

Vasárnap Újhold a Kos jegyében!

Az Ó év lezárása már meg kellett, hogy történjen Napfordulónkkor, most már igazán az Újév teremtése kezdődik. Tudjuk, hogy mit szeretnénk, melyik „lépcsőn megyünk fel”, mi a célunk?  Hogy állunk a türelemmel? Be tudjuk –e várni azokat, akiknek utat tudunk/ kell mutatni?

Böjtöljünk, hisz minden Újholdnál a tisztulásnak, tiszta lappal indulásnak értéke van.  A méreganyagok ilyenkor jobban tudnak távozni.

Két hét múlva a Mérleg jegyben lesz Telihold – feladatunk eljutni a Kos lendületétől, teremtésétől, esetleges türelmetlenségétől a Mérleg békesség kereséséig, diplomáciai képességéig.

Testünk a fejünknél jelezhet. A levendula nyugtat! Magas vérnyomásra a hajdina kiváló, levesbetétnek is használhatjuk, szinte csak bele kell dobni a főzés végén a lábosba, s már el is zárhatjuk a tűzet.
Vérünk is ehhez a jegyhez tartozik, így iktassuk be a céklát étrendünkbe, legjobb nyersen, élő táplálékként enni/inni!

Nagyon szép, teremtéssel, belső rendrakással teli hetet kívánok szeretettel



Figyelem! Ezentúl minden héten pénteken du. 5-9 között Kerepesen is megtalálható vagyok ingyenes asztrológiai elemzésre a Royal Station kávézójában. www.royalstation.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése