2014. április 27., vasárnap

18. hét

Mire számíthatunk április utolsó és május első napjaiban?

Vágyhatunk a csendre, a szeretetre, ugyanakkor a szerelemet is szeretnénk megélni ízig-vérig itt a földi valóságban.

Leginkább ezt az érzést az Oroszlánok, Skorpiók, Bikák érezhetik, s tesznek is érte…. ám az Ikrek és a Szüzek is a hatása alá kerülhetnek, s a maguk szerényebb, szellemibb módján, de ők is beleeshetnek a „szerelem vermébe”.

A Mérlegek hűen önmagukhoz, inkább a flörtöt tehetik előtérbe, bár még mindig olyan hatalmas erők feszíthetik őket belül abba az irányba, hogy vállalják önmagukat, mely hozhat az életükbe változásokat, robbanásokat. Éljék meg, merjenek selejtezni – csak ne essenek túlzásba!

A másoknak való segítés, együttérzés is jelen lehet ezeknél a jegyeknél, a Bakokkal és Halakkal együtt, s ez az energia a művészetekkel való kapcsolódást is hozhatja.

Alkossanak, hisz alkotni csak akkor lehet, ha a középpontunkban vagyunk – azért van, hogy észre se vesszük olyankor az idő múlását – hisz kilépünk ekkor a „tér- idő-okság” fogságából! Jelen lehet a hagyomány, a népművészet is náluk.

A Nyilas és Rák jeggyel szorosan kapcsolódókat leginkább most a türelmetlenség, kényszeres szabadságvágy akadályozhatja – ők maguk sem tudják, hogy most menni szeretnének, vagy inkább otthon lenni a családdal, szeretetteikkel?

Talán a Kosoknak és a Vízöntőknek most a legnehezebb, mert szinte semmi segítségre sem számíthatnak az akadályokon kívül, melyek a legjobb irányjelzők. Ha tudatosak, akkor viszont nekik van a legnagyobb lehetőségük a „jó” irány megtalálására, mely hozza számukra az újjászületésüket. Igaz, még csak a „születés” nehéz folyamatában vannak.

Természetesen, egyikünk sem tisztán egy-egy jegy, mindannyiunkban van mindenből, s önmagunkon belül vannak a szereplőinknek küzdelmei, egymás támogatásai.
Ha ezt fel tudjuk hozni a tudatunkba, akkor már nem kell külső szereplőknek (társunknak, gyerekeinknek, főnökünknek, stb.) megjeleníteni őket, azt, amit nem akarunk meglátni magunkban – hisz a belső munka elkezdődött, tartunk az egyensúly, a megértés felé.
Még egy pár hétig, amíg az égen a „nagykvadrát” jelzi a túlzásokra való hajlamot, az ösztönös vad erők itt létét – próbáljunk nagyon tudatosak, lenni, s ezt az erőt meglovagolni az „ő” felettünk való uralma helyett.

Árpilis 29-én, kedden Újhold van a Bika jegyében!

Próbáljunk elcsendesedni, befelé fordulni, mind testileg, mind lelkileg méregteleníteni – hisz ilyenkor rendkívül hatékonyan tudunk megszabadulni tőlük.

Ez a Bika jegy miatt nagy kihívásnak tűnhet, hisz ő tanítja másoknak az életörömöket, de épp azért tudunk most könnyebben megszabadulni az anyaghoz kötöttség erőitől, szokásaitól. Az elengedés ezen a napon nagyon fontos!

A takarítás is most gyorsabb, hatékonyabb lehet, s mindenhez kevesebb vegyszer használata is elég!
A Bika jegyhez tartozik a kert – ekkor érdemes a virágokat átültetni, kiültetni. Minden növénynek és fának, melyek nem akarnak nőni, satnyulnak, betegek – ilyenkor kell eltávolítani a csúcsát, közvetlenül egy oldaláguk mellett, mely felfelé nő.

Duplán tehetünk szerda estig torkunkért, hangszálainkért, a diófalevél tea fertőtleníti.

Csütörtök – péntek az Ikrek jegyben.

Ez pont kedvez az emberekkel való kapcsolódásra, beszélgetésekre, jövésre-menésre, kirándulásra az ünnep alatt.
Tüdőnkért, kezeinkért tudunk tenni ekkor – friss levegővel, kézmasszázzsal.

Szombat – vasárnap a Rák jegyben.

A család, az otthon kerülhet előtérbe.
A gyomor, a mellek köszönik meg az odafigyelést.
Veronika, cickafark, diólevél tea – mind segítenek.

Nagyon szép, pihenéssel, szeretettel teli hetet kívánok sok szeretettel


Figyelem!

A héten, nem pénteken, hanem szerdán leszek megtalálható Kerepesen, a Royal Station Szabadidőközpontban du. 5 – 8 h között. Szeretettel várok mindenkit ingyenes elemzésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése