2017. december 17., vasárnap

51. hét

Mire számíthatunk a Karácsony előtti héten?

Érzékenységre, nagy hitre, az angyalaink segítségére, a velük való találkozásra.

Erre a művészi érzékekkel teli, alkotásra-, meditálásra késztető angyali szeretetre, mások segítésére leginkább a Nyilasok, Skorpiók, Halak számíthatnak, meg is tudják teremteni a meghittséget maguk körül.

A jobbnál jobb ötletek legjobban az Oroszlánokra, Kosokra, Vízöntőkre, Bakokra és Nyilasokra talál rá, ha valahol elakadunk, csak kérdezzük meg őket, nem maradunk gyakorlatias válasz nélkül!

Ha most nagyon sok kedves emberrel találkozunk, akik nem csak készségesek, de csacsogósak, mosolygósak is, ne csodálkozzunk, gyaníthatjuk, hogy ők a Bika, Mérleg, Ikrek, Szűz és Nyilas jeggyel vannak szoros kapcsolatban.

Talán a Rákok vannak a legnehezebb helyzetben, hisz az érzelmeikben most könnyen elakadhatnak – de bizonytalanságuk épp úgy gyorsan változik, ahogy általában minden náluk, talán észre sem veszik. 

Történésekkel, nagy belső történésekkel is tele lehet hetünk, hiszen…
Hétfőn Újhold van a Nyilas jegyben…

Megint egy lehetőség az újrakezdéshez, újratervezéshez. a méreganyagoktól való szabadulástól. Böjtöljünk! Ne csak testi, de gondolati síkon is! 
Minden mindennel összefügg, egységben gondolkozzunk!

A Nyilas jegy a hitünkre hívja fel a figyelmet – tegyünk rendet magunkban, szülessünk meg mi is Karácsony napján, haladjuk meg önmagunkat!

Csütörtökön Téli Napforduló 16.28 h – kor!

A legmélyebb, legsötétebb pontja az évnek, ahol már csak egy irány van, a felfelé, a Fény születése.

A Karácsonyt megelőző 12 napot a néphagyomány „gonoszjáró napoknak” nevezi – nem véletlenül. Eleink ezt az időszakot használták fel a megbékélésre, a kibékülésre. 
Felkeresték egymást a haragosok, bocsánatot kértek és megbocsájtást adtak egymásnak.  
Nem vitték át haragjukat a következő évre, nem szennyezték be az újjászülető fényt. 
Letették csorbaságukat, begyógyították, ami összetört.  

Vasárnap este Karácsony!

A Karácsony jelentése: Kara – sötétség Csun – fordulat –a sötétség fordulása, a Fény születése. Minden születéskor fordul egyet a világ.
A legősibb, szinte egyetemesnek mondható. 

A Téli napfordulón megszületik a Nap, a Világfát is jelképező Tejút elágazásából, amit otthonunkban a karácsonyfa - ami egyben Életfa - jelképez.
A naphősök születésének ideje is ez.

A fenyőfa örökzöld növény, ami a mindig megújuló képességre utal. 
A zöld szín így az új élet reményét jelképezi, míg az ágak spirális elrendezése az életspirált mintázza. 
A Tejútrendszer spirálján elhelyezkedő égitesteket jelképezik a fára akasztott díszgömbök.

A fenyő és a fény szavak közötti hasonlóság utal a fényt adó fára, ahol a gyertyák fénye a csillagok, a Tejút és a lélek fényét idézik meg.

A fa ég felé törekvő csúcsa a magasabb tudatosság felfelé megnyíló természetét fejezi ki, azt a célt, ahová, mint benső eredetéhez kíván visszaemelkedni az ünnep során magasrendű erőkkel töltődő, telítődő szellem.

A fa tetejére csúcsdíszként legtöbbször csillag kerül, ami egyfelől a Sarkcsillagot, az égbolt egyetlen mozdulatlan pontját jeleníti meg, amely a Világfa képzeletbeli csúcsánál a túlvilági kaput, a célt is szimbolizálja, az átjárót a mennyei világba.


Hétfőn a Hold a Nyilas jegyben van.

A méregtelenítéssel májunknak is segítünk, s érte most duplán tehetünk. Igyunk máriatövis-, pitypang-, parlagfű-, cickafark-, apróbojtorján teát, hisz minden keserű iz javára van! 
A zabnyák, tejsavó – tisztító hatással van. A nyers cékla leve regenerálja.

Kedden – szerdán a Bak jegyben.

Csontunk, térdünk, bőrünk kér figyelmet.
Igyunk diófalevél teát, mely az árpával, szezámmaggal, mákkal együtt erősíti csontjainkat! Ütögethetjük is őket, mely által a csontban levő még alvó fájdalom felébred, s a tárolt fájdalom távozni tud.
Kényeztessük bőrünket masszázzsal, természetes anyagokkal, pl. olajokkal, kaukázusi kefirrel.
Térdünk az alázatot, a bölcs meghajlást jelzi, ha rendben van, ha nem, forduljunk befelé, keressük meg az elakadást!

Csütörtökön – pénteken – szombaton a Vízöntő jegyben van.

Idegrendszerünkért tehetünk duplán. Az árpa foszfor tartalma nyugtatja, zsálya a vérellátást fokozza. Parlagfű-, pitypang-, levendula tea is nyugtató hatású.

Vasárnap a Halak jegyben van.

Nyirokrendszerünk, lábfejünk kér figyelmet. Mozogjunk, hisz a nyirokrendszernek szüksége van rá!  Segítsük tejoltó galaj-, pitypang-, parlagfű teával. Lábfejünket tornáztassuk, kényeztessük - fürdővel, masszázzsal! A diólevél tea lábizzadásra jó.

Szeretetben, hitben, angyalokban és megbocsátásban gazdag hetet kívánva - mindenkinek békés karácsonyt!


www.asztrocsillag.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése