2017. július 16., vasárnap

29. hét

Mire számíthatunk július 17 – ével kezdődő héten?

Miért hagynánk, hogy pillanatnyi hangulataink lerombolják azt, amit eddig felépítettünk? Miért is süppednénk bele önsajnálatunkba, mikor hitünkkel, mosolyunkkal szépet is tudunk teremteni?

A hangulatváltozások miatti robbanó energia leginkább a Kosokat, Oroszlánokat, Rákokat, Vízöntőket teszi próbára, akik vérmérsékletük szerint, meglehet, hogy türelmetlenségükkel, mások bántásával, piszkálásával próbálnak „munka nélkül” szabadulni ettől, másokra téve feszültségeiket.
Mintha kicsit most vizsgázniuk kellene, hogy mennyire érettek, mennyire tudatosak, mennyire engedik ösztönerőiket szabadjára.

A köd, nem tisztánlátás, csalódás, önsajnálat, sírdogálás, a felelősség másokra való hárítása még mindig az Ikreket, Mérlegeket és Bikákat érinti legjobban, ám náluk van a varázspálca is, mely egy pillanat alatt a felhők fölé emeli őket, ahol mindig süt a nap – ami a hitük, elfogadásuk, pozitív gondolkozásuk.

A józan, tiszta gondolkodás mindannyiunknak segítségére van - nagy kincs, ha valaki képes látni önmagát kívülről, s tükörként értelmezni a történéseket.

Amit adunk, azt kapunk! 
Ez nem lehet másképp, még akkor sem, ha már nem emlékszünk, hol voltunk mi épp ilyen elviselhetetlenek, mint amit a tükrünk mutat!

Nehéz értelmezni pl. miért „lopták el az autónkat”, mikor mi soha ilyent nem tennénk, de nem kalkuláljuk be, hogy pl. másnak a „feleségét vagy szellemi termékét használjuk” időnként titokban.

A tudás, rálátás a héten az Ikrek, Szüzek, Mérlegek, Bikák, Oroszlánok segítője, 
a bölcs, nyugodt, higgadt, szinte mozdíthatatlan értékrend a Bakoké, Nyilasoké, Rákoké, Vízöntőké, Oroszlánoké, Ikreké, Szüzeké.

A Skorpiók a Bakokkal együtt hol az egyik végletben, hol a másik végletben vannak – de az angyalok folyamatosan próbálják fogni a kezüket. 
Súgnak, csak figyeljenek, a csend kell hozzá, hogy meghallhassák!

A Halak ne akarjanak megfelelni a világnak! Ne kintről várják a szeretetet, mely ennek a mozgatórúgója, hanem bent keressék, amire könnyen rábukkannak egy meditálás, imádkozás, valaminek az alkotása közben.

Színes a paletta, mi választjuk ki milyen színekkel festjük meg heti festményünket!
Mielőtt nyúlnánk a sötét vad színekhez, sportoljunk egy nagyot!
Kimozogva magunkból az esetleges dühöt, haragot, elégedetlenséget - festményünk is világosabb, fényesebb, ragyogóbb lesz, nem csak nekünk, de mindenkinek jó lesz rajta felejteni a szemét.


Vasárnap Újhold van az Oroszlán jegyben!
Addig még használhatjuk a Hold visszahúzó, csökkentő, elengedő energiáját – legyen az fogyókúra, nehéznek vélt tulajdonságaink elengedése, otthonunk tisztítása.
Újholdkor a leghatékonyabb a méregtelenítés, legyen az fizikai-, lelki – vagy szellemsíkon! Működjünk együtt a Kozmosszal, ahol mindennek ideje van! Használjuk a lehetőségeket, könnyítsünk az életünkön, „ne szembe széllel pisiljünk”!
Böjtöljünk, ha lehet cikázó gondolatainktól is szabaduljunk - a csend nyugalmát beengedve!
Fel – feltörő gondolatainkat vezessük, tudatosan foglalkozzunk a hiúság kérdésével, hisz az Oroszlán legfőbb megoldandó feladata a káprázat meglátása, a dicsérő szavak helyretétele.

Hétfőn – kedden  a Hold a Bika jegyben van.

Torkunkért tehetünk duplán. Most meglehet, a hallgatást kellene előtérbe helyezni a fogyó Hold miatt, de persze ez egyéni! Gargarizáljunk sós vízzel, diófalevél-, apróbojtorján teájával!

Szerdán - csütörtökön az Ikrek jegyben van.

Idegrendszerünket erősíthetjük a citromfű-, orbáncfű-, menta teájával.  
A rozmaring az emlékezetet javítja.
Tüdőnket kakukkfű-, útifű-, martilapufű-, pemetefű-, kis-ezerjófű teájával, s sporttal kint a szabad, friss levegőn.

Pénteken – szombaton a Rák jegyben van.

Gyomrunk kér figyelmet. Diólevél-, veronika-, cickafark tea emésztési zavarokra nagyon jó. 
Erősíti a lestyán, fahéj, bazsalikom. Parlagfű nyugtatja, gyömbér, édeskömény, fekete bors, kurkuma serkenti.

Vasárnap az Oroszlán jegyben van.

Szívünk örömmel fogad minden galagonyával kapcsolatos találkozást, legyen az tea vagy cukorka. Árpa erősíti, életerőt ad, mazsola, kurkuma, szerecsendió jó hatással van rá. 
A zab megelőzi a szívbetegséget. Ha van cicánk, mellkasunk dorombolva szintén gyógyító!

Gerincünkre vigyázzunk tornával, gerincességgel.

Nagyon szép, kézben tartott hetet kívánok sok szeretettel:


www.asztrocsillag.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése