2014. december 14., vasárnap

51. hét

Mire számíthatunk december 15.-től?


Ebben az évben ez az utolsó hét, amikor még a „Fény be van zárva az alvilágba, Hádész birodalmába”, s minden nap még mindig - egyre sötétebb és sötétebb van.

Ha el tudunk csendesedni, befelé fordulni, akkor a héten a belőlünk fakadó áradás, ragyogás, szeretet őszinte lehet, melynek van mélysége, tartalma.

Ha túlzottan érzékenyek vagyunk, kritizálunk, azzal viszont nehezíthetjük napjainkat.

E kettőség leginkább Szüzekre, Ikrekre, Nyilasokra, Rákokra és az Oroszlánokra lehet a legjellemzőbb, akiknek épp emiatt az egyensúllyal is lehet problémájuk - akkor teremtenek, amikor csendben vissza kéne húzódni, s akkor vannak csendben, amikor” kint” kéne lenni, teremteni.

Akaratukkal, türelmetlenségükkel terhelhetnek még mindig másokat, s magukat is a Bakok, Skorpiók, Vízöntők és a Kosok.

A Halak jeggyel szorosan kapcsolódóknak a félelemmel, önbizalomhiánnyal kell megküzdeni. Szeretetük, kedvességük tud segíteni nekik is ebben.

A legkiegyensúlyozottabbak a Mérleg és Bika jeggyel szorosan kapcsolódók lehetnek, akik most minden nehéz helyzetet el tudnak simítani kedvességükkel, együttérzésükkel.


Vasárnap, 21.-én az év legrövidebb napja van, a Téli napforduló!

23.01 – kor szabadul ki a már fél éve elrabolt Nap az alvilágból.

Az Újhold is segítségünkre lehet (egy nap híján van) a befelé fordulásban, meghittségben, elcsendesedésben. Könnyebben tudunk kapcsolódni a felsőbb erőkhöz, a csatornák nyitva vannak. Érdemes végig gondolni az év feladatait, teljesítéseit, tanításait – hogy a következő évbe tudjuk vinni a tapasztalatok bölcsességét!

Ez a nap a „bent” ideje, próbáljunk a Kozmosszal együtt működni, hogy segítségünkre lehessen! A hála, az ima elcsendesít, megnyitja a szívünket, elhessegeti félelmeinket. A negyedik adventi gyertya már jelzi a Fény születését, meghittséget hozva otthonunkba.


Hétfőn – kedden – szerdán a Hold a Mérleg jegyben van.

Vesénk hálálja meg duplán, ha figyelünk rá! Igyunk bőségesen tiszta vizet, bodza-, nyírfa-, zsurló teát!  Az árpa, petrezselyem, zeller, curry vízhajtó hatását használjuk ki!

Csütörtökön – pénteken a Skorpió jegyben van.

Támogassuk vastagbelünket hajdinával!  Ha gyulladásban van, a körömvirág oldani tudja. Próbáljuk meg elengedni régi sérelmeinket, hisz azok tárolása okozzák a problémákat! Prosztatára a tökmag a leginkább ajánlott, a parlagfű tea nemi erőfokozó.


Szombaton - vasárnap a Nyilas jegyben van.

Májunk lehet reflektorfényben. Minden keserű íz segítségére van – pl. gyermekláncfű, cickafark, parlagfű! A hajdina, articsóka, dió, máriatövis, kurkuma is - mind segíti.
Hagyjuk hátra mérgeinket, ne vigyük fel a következő évbe! Éljük meg a Téli napforduló erőit!


Nagyon szép, belső csendre, szeretetre találó hetet kívánok sok szeretettel





A héten szerdai nap leszek a Royal Station Szabadidőközpontban Kerepesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése