2019. április 21., vasárnap

17. hét


Mire számíthatunk Húsvét hétfővel kezdődő héten?

Aki enged a „rózsaszínköd” csábításának, mely magasba repít, nagyot zuhan - ennek tudatában vigyázzunk a hagyományokra, magunkra!

Az illúziók világának leginkább a Kosok és Ikrek vannak kitéve, melyet egy csalódás is megalapozhat, s az ünnep szinte kínálja a lehetőséget a menekülésre, az önsajnálatra.

Ugyanakkor épp ők azok, a Bikákkal, Mérlegekkel, Szüzekkel, Rákokkal és Nyilasokkal együtt, akik gondoskodó szeretetükkel, szépségükkel, kedves mosolyukkal elkápráztatják a körülöttük levőket, melytől nincs messze a flört, a szerelem, minden bánatot el is feledve.  

Csacsogós kedvükkel leveszik a lábukról a locsolkodókat vagy öntözni való virágszálakat. 
Ez egész héten végigkíséri őket, mindenhol jókedvet és boldogságot teremtve.

Különlegességükkel, nagy hitükkel, boldog mosolyukkal, az Oroszlánok, Nyilasok és Vízöntők „tarolnak”, mindenkinek adva egy – két bölcs mondatot, zseniális meglátást. Filozofikus hangulatuk akár mélyebb gondolatot is ébreszthet másokban. Ezek még gyakorlatias megoldásokkal is tele vannak, hisz közben két lábbal állnak a Földön.

A Skorpiók és Bakok vannak talán a legnehezebb helyzetben, hisz egymást gerjesztve komolyságuk még inkább elmélyed, minden könnyedséget, lazaságot nélkülözve. 
Angyalaikra azonban számíthatnak, akik még mindig kézen fogva sétálnak velük, ha egy kicsit is ki tudnak lépni berögözött, mindent fixáló gondolataikból.

A Halak nagyon türelmetlenek és akaratosak lehetnek - hova szaladnak?  Mindennek ideje van, s ezt ők mélyen tudják, egy kis odafigyeléssel azonosulni tudnak ezzel egy pillanat alatt.

Minden szereplő, minden jegy bennünk van. 
Amelyiket kirekesztjük, nem fogadjuk el sajátunknak, kívülről megmutatkozik meg, hisz „élni” akar - társunk, szomszédunk, főnökünk, anyósunk vagy csak az utca emberének képében.
Nem véletlenül látja mindenki másképp ugyanazt a helyzetet, hisz mindenkiben más – más szereplő van elnyomva, eltitkolva.

Ne mérgelődjünk semmin és senkin, mi teremtjük őket, értünk vannak! 
Felismerve, elfogadva őket már nem kell külső személyként elénk lépniük, pláne ha még szeretetünkkel oldjuk is a háttérben levő félelmeket.


Hétfőn – kedden a Hold a Nyilas jegyben van.

Májunkért tehetünk duplán - Húsvét hétfőre vonatkozóan leginkább mérték szóval. 
Minden sárga szín, keserű íz segíti – s most bőven találunk pitypangot, melyet bátran együnk. 
Igyunk cickafark-, apróbojtorján-, parlagfű-, máriatövis teát! 
Hajdinának, zabnyáknak is nagyon hálás. Használjunk kurkumát!

Szerdán – csütörtökön a Bak jegyben van.

Csontunk kér figyelmet. Árpa erősíti a csontrendszert. 
A magvak - szezámmag, mák, stb. -minden formájában. Igyunk diólevél teát!
Kényeztessük bőrünket fürdővel, szaunával, olajokkal, masszázzsal! 
Térdünkért legtöbbet az alázattal tehetünk.

Pénteken – szombaton – vasárnap a Vízöntő jegyben van.

Idegrendszerünkért, lábszárunkért tehetünk duplán. Előbbi nagyon hálás az árpa foszfor tartalmának, mely nyugtatja, javítja az agy vérellátását. A parlagfű, levendula, zsálya, kakukkfű, rozmaring is idegnyugtató. A pitypang virága az egyik leggazdagabb lecitin forrás, emlékezetjavító. A magok is, mint dió, tökmag. A tyúkhúr most szedhető, nyersen ehető, szintén az erekre, visszerekre, mely a koleszterint is szabályozza.

Nagyon szép, locsolásban bőséges, tisztán látásban gazdag hetet kívánok sok szeretettel:

www.asztrocsillag.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése